Puhuttelevaa pianismia ja dramaattista pääsiäismusiikkia


Mozart on pianisti Olli Mustoselle yksi tärkeistä. Toinen on Beethoven. Torstaina 11.4. klo 19 kuullaan Lappeenranta-salissa molempia säveltäjiä. Aluksi lämmitellään Mustosen johdolla Mozartin Don Giovannin alkusoitolla, sitten Mustonen muuttuu solistiksi Mozartin pianokonsertossa nro 19, josta löytyy kuin ennakoiden Beethovenin kaikuja. Illan päättää Beethovenin riehakas sinfonia nro 2. Kapellimestarina Vytautas Lukocius.

Mustosesta on hyvä tietää, että hänellä on meneillään mittava projekti, jossa hän soittaa kaikki Beethovenin 32 sonaattia. Ensimmäinen konsertti hänellä oli jo tammikuussa Helsingin Musiikkitalossa Beethoven festivaalilla ja seuraava sonaattirypäs kuullaan Les Adieux - Jäähyväissonaatti nimisessä konsertissa 16.4 Hyvinkääsalissa. Entäpä jos matkailisi vaikka Hyvinkäälle.

Lappeenrannassa pääsiäisen tapaus on Johannespassio Lappeen Marian kirkossa keskiviikkona 17.4. klo 19. Johannespassio on Bachin säveltämä kaksiosainen dramaattinen näytelmämusiikki, joka kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumat Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen. Esittäjinä ovat Lappeenrannan kaupunginorkesteri ja Etelä-Karjalan klassinen kuoro ja sen neljä solistia. Pääsiäiskonsertin kapellimestarina on Taavi Oramo, laulaja, klarinetisti, kapellimestari ja tietokonemuusikko. On mielenkiintoista seurata miten nuori muusikko ratkaisee kapellimestarina  Bachin monimuotoisen musiikkikertomuksen käänteet. Konsertti on pääsiäisajan MUST.
Rauni Mali

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *