Kamarimusiikkia Lappeenrannassa 7.2.2019

Lappeenrannan kaupunginorkesterin kamarimusiikkikonsertti Beethoven-Mozart-Poulenc oli rakennettu yllättämään kuulijat. Ensin klassisromanttinen Beethovenin huilu-fagotti-pianotrio, joka antoi täydellisissä kuvioissaan jokaiselle soittimelle luontevasti omat kohokohtansa: fagotille (mainio Rosario Martinez Felipe), huilulle (ikiluotettava Tiina Heinonen) ja pianolle (Sibelius-Akatemiassa opiskeleva, mutta jo monia voittoja soitollaan kerännyt Hannu Alasaarela).

Mozartin kvintetossa pianolle ja puhaltimille surumielinen larghetto-osa ja loppukiihdytykseen kasvava allegretto-osa upposivat kuulijaan. Alasaarelan eläytyvä soitto milloin myötäili, milloin johti, milloin sulautui yhdeksi instrumentiksi kvinteton puhaltajien kanssa. Mainiota omaa-  ja yhteissoittoa kaikilta!

Päätösnumerona Francis Poulencin sekstetto pianolle ja puhaltimille muutti konsertin tunnelman monta astetta modernimmaksi. Tyyli oli raikkaan kokeilevaa, sopivasti shokkiefektejä ja viihteellisiä sävyjä viljelevää, vauhdikasta ja iloista poulencismia. Mutta ei helppoa kenellekään, puhaltimien soolot samoin kuin finaalin hurjistuneet piano-osuudet onnistuivat mainiosti, orkesterin joutumatta  tinkimään yhteissoiton korkeasta tasosta.

Miten elähdyttävä konsertti!
Rauni Mali

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *