Joulutervehdys

Syyskauden viimeinen konsertti "Nuoret solistit" kuultiin 13.12. Lappeenranta-salissa. Janne Valkeajoen johtama kaupunginorkesteri esitteli kahdeksan lappeenrantalaista musiikinopiskelijaa. Anna Hietaranta aloitti dramaattisella Schindlerin listalla, elokuvamusiikilla, joka pohjattoman surullisella sävyllään kertoo Natsi-Saksan juutalaisvainoista. Kolmetoistavuotias Anna on Kimpisen musiikkilukiolainen.
Sellisti Saaga Polan Tarantella oli tulta ja tappuraa yksitoistavuotiaan esityksessä. Nopeat rytmit eivät kangistuneet ja yhteistyö orkesterin kanssa oli helpon tuntuista kuusi vuotiaasta saakka orkesterissa soittaneen Saagan käsissä.
Soittokokemus orkesterissa kuului myös oboisti Ada Forsellin soitossa. Benedetto Marcellon oboekonsertto sai huipentumansa notkeassa kolmannessa Allegro-osassa.
Ylioppilas Matias Muhlin opettajana on kaupunginorkesterin oboisti Jorma Lautanen. Muhlin alttosaksofoni oli muhkeaääninen, soitto oli sävykästä ja kadensseissa virtuoosista. Glazunovin saksofonikonsertto päätti komeasti konsertin alkuosan.

Harmonikan soittaja ylioppilas Ville Ryösö on saanut oppinsa sekä Seppo Valkeajoelta että Päivi Valkeajoelta.  Matti Murron konsertto harmonikalle ja jousiorkesterille oli monivivahteinen kaunis konsertto, joka alkoi tutun kansanlaulun sävelin, kertoi karhusta, kesäyöstä ja vihurista. Sävykkäästi ja rytmikkäästi soitettu teos.
Kolmevuotiaasta viulua soittanut Veera Lönnblad esitti tutun Jules Massenet´n meditaation tunnelmallisesti viimeistä hiipuvaa säveltä myöten. Yksitoistavuotias Aamira Demirel oli ainoa pianisti joukossa. Hänen tulkintansa Haydnin ensimmäisestä pianokonsertosta oli kokeneen soittajan työtä. Aamira on osallistunut lukuisiin pianokilpailuihin ja nuoresta iästään huolimatta voittanut jo monia palkintoja. Aamira hakee vielä omaa paikkaansa muusikkona, sillä hän aloitti viime vuonna viulun ja urkujen soiton.
Nuorten solistien konsertin päätösnumeroon oli valittu sellisti Annika Valkeajoki. Hän opiskelee  Sibelius-Akatemiassa ja on jo saanut tuntumaa ammattimaiseen esiintymiseen niin New Yorkissa kuin Pietarissa ja eripuolilla Suomea. Annikan esitys oli hieno päätös nuorten solistien joulukonsertille. Yleisö kiitti solisteja, orkesteria ja nuorta kapellimestaria erityisen railakkaasti.

Rauni Mali 

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *