Laulava Lappeenranta 5.1.2018

Lappeenrannan kaupunginorkesteri yhteistyössä  Rakuunasoittokunnan kanssa
 perjantaina 5.1.2018 Lappeenranta-sali  klo 19. 
Johtaa Vytautas Lukočius.
Solisteina Silja Aalto, sopraano ja Gabriel Suovanen, baritoni

Laulava Lappeenranta soi Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun välivuosina. Tammikuun konsertissa kuullaan oopperaa ja musikaalisävelmiä sekä lauluja maailmalta. Konsertin solisteina laulavat sopraano Silja Aalto ja baritoni Gabriel Suovanen.
Sopraano Silja Aalto viimeistelee maisteriopintojaan Sibelius-Akatemian oopperaluokalla opettajansa Eeva-Liisa Saarisen johdolla. Aalto on valmistunut laulunopettajaksi Lahden Ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 opettajanaan Sirkka Parviainen.

Aalto voitti kansainvälisen Metropolitan International Music Festival -laulukilpailun oopperasarjan New Yorkissa, Yhdysvalloissa tammikuussa 2017. Hän voitti toisen palkinnon sekä voitti lied-sarjan kansainvälisessä Elizabeth Connell -oopperalaulukilpailussa syyskuussa 2017 Sydneyssä Australiassa. Hän on myös voittanut ensimmäisen palkinnon sekä palkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta Toivo Kuula -laulukilpailussa Alavudella elokuussa 2016. Lisäksi Aalto on palkittu 2. palkinnolla PLMF Nordic-Baltic laulukilpailussa huhtikuussa 2017 Tallinnassa, Virossa.
Hänen oopperaroolejaan ovat muun muassa W.A. Mozartin Figaron häiden Kreivitär, Benjamin Brittenin Kesäyön unelman Helena, Einojuhani Rautavaaran Tietäjien lahjan Minna ja Giuseppe Verdin Falstaffin Mrs. Alice.
Aalto on konsertoinut laajalti suomalaisilla festivaaleilla.Helmikuussa 2018 Aalto laulaa oopperaresitaalin Lincoln Centerissa, New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

Ruotsalainen baritoni Gabriel Suovanen syntyi 1974 suomalaisvanhempien esikoisena. Hän on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa sekä Tukholman oopperakoulussa.
Suovanen on osallistunut lukuisiin laulukilpailuihin. Vuonna 1998 hän voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun. Vuotta myöhemmin hän sai kolmannen palkinnon kansainvälisessä Mirjam Helin-laulukilpailussa.
Suovasen ohjelmisto on laaja. Suovanen lauloi muun nimiroolin Helsingin Olympiastadionilla esitetyssä Tuomas Kantelisen Paavo Nurmi-oopperassa kuten myös Aulis Sallisen Kullervo-oopperassa. Suovanen on myös konsertoinut lied-ohjelmistolla. Hän on levyttänyt mm. Leevi Madetojaa, Eino-Juhani Rautavaaraa, Kaija Saariahoa kuin Jean Sibeliustakin.

Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *