Joulun lähestyessä-konsertti

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Joulun lähestyessä konsertissa torstaina 14.12.2017 klo 19 Lappeenranta-salissa solistina laulaa Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa palkittu sopraano Jenni Lättilä. Ohjelmassa kuullaan Mozartin Kreivittären aariat, Ludwig van Beethovenin konserttiaaria Ah! Perfido op. 65 ja Otto Kotilaisen ja P.J. Hannikaisen harvemmin kuultuja suomalaisia joululauluja, jotka on sovittanut Tuomas Pirilä. Konsertissa kuullaan myös alkusoitto Mozartin oopperasta La clemenza di Tito ja ranskalaisen romantikon Pierre Rebeyrollin* Sinfonia D-duuri. Konsertin johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä.

Sopraano Jenni Lättilä on valmistunut Sibelius-Akatemiasta maisteriksi Kirkkomusiikin sekä Laulumusiikin ja oopperan koulutusohjelmista, laulunopettajinaan Pekka ja Outi Kähkönen. Sittemmin hän on jatkanut opintojaan mm. Dorothy Irvingin ja Susanna Ekenin johdolla. Jenni Lättilän tohtorintutkinto tarkastettiin joulukuussa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus -tohtorikoulussa. Jenni Lättilä on palkittu useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa, vuonna 2009 hänet valittiin Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendiaatiksi. Hänen nuori dramaattinen sopraanoinstrumenttinsa soveltuu erityisen hyvin Verdin ja Wagnerin suurten roolien esittämiseen, ja hän tekikin ammatillisen debyyttinsä Verdin Macbeth-oopperan Lady Macbethinä vuonna 2010. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi 2011 Wagnerin Nibelungin Sormus -tetralogiassa, jossa lauloi kolme roolia. Hän on sen jälkeen vieraillut Kansallisoopperassa vuosittain. Jenni Lättilä on kysytty orkesterisolisti ja esiintyy aktiivisesti myös lied-laulajana. Monipuolisena ja taitavana muusikkona hän on tunnettu suomalaisen ja pohjoismaisen nykymusiikin esittäjänä ja kantaesittäjänä.

Pierre Rebeyrol* (1798-) opiskeli klarinettia vuodesta 1818 alkaen Xavier Lefèvren (Premier Prix 1820) ja säveltämistä Anton Reichan oppilaana Pariisin konservatoriossa. Hän teki elämäntyönsä pääasiassa Nantesissa mm. vuodesta 1834 laulunopettajana vasta perustetussa uudessa opinahjossa Ecole Primaire Supérieuressa. Säveltäjänä hänet tunnettiin lahjoistaan Ranskassa, mutta itse musiikkia soitettiin lähinnä amatöörien toimesta Nantesissa. Rebeyrollin pääteoksia ovat Scène Instrumentale, klarinettikonsertto ja nyt kuultava D-duuri sinfonia. Teos on sävelletty 1830-luvun molemmin puolin ja se on omistettu musiikkikustantaja Camille Mellinetille.
Kapellimestari Tuomas Pirilä opiskeli orkesterinjohtoa Ilpo Mansneruksen ja Jorma Panulan oppilaana valmistuen Sibelius-Akatemiasta vuonna 1991 erinomaisin arvosanoin. Pirilä on täydentänyt opintojaan mm. kapellimestarien Arvid Jansonsin ja H. Robert Reynoldsin oppilaana. Hän on johtanut monia suomalaisia ammattiorkestereita ja toimii Hyvinkään Orkesterin pääkapellimestarina.
Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *