Tyylikkäästi flamencoa Lappeenrannan konsertissa

Kaupunginorkesteri ja Marina de Flamenco 22.11.2017 Lappeenranta-salissa. Kapellimestari Vytautas Lukocius.
Konsertin säveltäjäkaarti oli vahvasti etelä-eurooppalainen. De Falla, Turina ja Albéniz espanjalaisia, Bizet ja Ravel ranskalaisia, Villa-Lobos brasilialainen ja Lara mexicolainen säveltäjä. Orkesteri sai siis muuntautua rytmikkääksi espanjalais- etelämaiseksi ensembleksi. Illan tähti oli tanssija Marina de Flamenco, joka esiintyi upeine pukuineen ja kirkkaanpunaisine korkokenkineen orkesterin edessä tulisin rytmein kosiskellen milloin viekoitellen, milloin kylmän torjuvana.
Jo kappaleiden nimet kertovat mistä oli kyse: Tulitanssi, Härkätaistelijan rukous, Espanjalainen sarja, Bachias Brasileiras, Carmen, Bolero ja Granada, kaikki ikonisia tuttuja etelän rytmejä. Marina de Flamencon pukugaala oli häikäisevä, ja koreografia täynnä tulisia rytmejä, taputuksia ja koputuksia. Notkea tanssija onnistui mainiosti Lappeenranta-salin vähän liian kovalla parkettilattialla, katsoja tosin joutui jännittämään lattian liukkuutta. 

Itse pidin eniten Manuel de Fallan tulitanssista, jossa Marina loi verenpunaisella huivilla härkätaistelun aina veriseen loppuun asti. Ravelin Bolero oli tehokas niinkuin aina, volyymin muuttuessa vaivihkaa hiljaisesta alusta huumaavaksi pauhuksi. 

Erilainen konsertti oli hyvä valinta marraskuiseen kylmään torstai-iltaan ja espanjalaisrytmit lämmittivät taatusti yleisöä viimeiselle penkkiriville asti. 

Rauni Mali

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *