Rauni Mali: Kamarimusiikin helmiä Raatihuoneella to 19.10.2017

On ollut erinomainen idea pitää orkesterin kamarimusiikkikonsertteja vanhalla Raatihuoneella. Torstaina 19.10. kuultu konsertti esitteli orkesterin uuden sellistin Juhana Ritakorven Aulis Sallisen Kamarimusiikki-teoksella sellolle ja jousiorkesterille. Teos on kunnianosoitus v. 2008 kuolleelle runoilija Paavo Haavikolle, jolla oli läheinen työtoveruus Sallisen kanssa: Haavikko teki libreton mm. Sallisen oopperoihin Ratsumies ja Kuningas lähtee Ranskaan. 

Juhana Ritakorpi aloitti konsertin rohkeasti lukemalla ( hyvin!)  Haavikon runon Puut, kaikki heidän vihreytensä, joka oli sävellyksen otsikko. Teos oli erinomainen esittelykappale Ritakorvelle nostamalla esiin sellon mahdollisuudet mystiseen ja mehevään ilmaisuun varsinkin puhuttelevissa kadensseissa. Vaikuttava ja koskettava teos. 


Italialaisen Nino Rotan Nonetton olen kuullut Lappeenrannassa useita kertoja. Rota on tunnettu erityisesti elokuvamusiikintekijänä (mm. Kummisetä), joten Nonettokin on kuin katselisi värikästä italialaista elämää. Puhaltajille Rotan teos on varmasti mieluinen, sillä soittimien välinen vuoropuhelu antoi jokaiselle omat tärkeät hetkensä. Oli mukavaa nähdä, että puhaltajien ja jousisoittimien muodostama kamariorkesteri soitti syvästi eläytyen molemmat sävellykset. 

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *