Keväisiä ääniä tuo Tibor Bogányin johtamaan Lappeenrantaan

Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertti Keväisiä ääniä kuullaan keskiviikkona 24.5.2017 klo 19 Lappeenranta-salissa. Orkesteria saapuu johtamaan kapellimestari Tibor Bogányi ja solisteina esiintyvät orkesterin äänenjohtajat Helka Seppälä, kontrabasso ja Pedro Conejero, fagotti. 
Keväisen musiikin siivittämänä päästään Helatorstain tunnelmiin, kun ohjelmassa on Jean Sibeliuksen itämaissävytteinen Belsazarin pidot, Giovanni Bottesinin Kontarabassokonsertto nro 2 h-molli, Gioachino Rossinin Fagottikonsertto, Arthur Honeggerin Kesäpastoraali, Ernest Pingoudin Viisi Sonettia (1918) ja Oskar Merikannon Kesäillan valssi sekä Valse lente.

Tibor Bogányi toimi Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana vuosina 2008-2015. Nykyisin hän toimii Pannonin filharmonikoiden ylikapellimestarina Unkarin Pécsissä ja johtaa myös mm. Unkarin Valtionoopperassa. Bogányi on johtanut lähes kaikkia maamme ammattiorkestereita ja eri oopperaproduktioita mm. Kansallisoopperassa ja Jyväskylän Oopperassa. Bogányi on myös taitava sellisti, joka esiintyy usein solistina ja tekee kamarimusiikkia. 

Viime vuonna Bogányi sai Suomen Leijonan 1. luokan ritarimerkin suomalaisen musiikkielämän vaikuttajana ja suomalaisen musiikin tunnetuksi tekemisestä Unkarissa. Hän johti viime syksynä Einojuhani Rautavaaran Unkarin kansannoususta kertovan Kaivos-oopperan ensiesityksen Unkarin Valtionoopperassa.

Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *