Lappeenrannan kaupunginorkesterin pääsiäiskonsertin solistit 12.4.2017

Sopraano Mia Heikkinen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin keväällä 2009 pääaineenaan oopperalaulu. Hän on lisäksi valmistunut musiikkipedagogiksi Turun AMK:n musiikkiakatemiasta vuonna 2008. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Pia-Gunn Anckar, Kaisu Helminen, Aulikki Eerola, Eeva-Liisa Saarinen ja Outi Kähkönen. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet esimerkiksi Marit Sauramo, Luba Orgonášová, Jeffrey Goldberg, Eva Blahová, Elisabeth Werres ja Udo Reinemann. Hän on myös opiskellut lied- ja barokkimusiikkia sekä improvisaatiota ja improvisaatio-oopperaa. Hän kuuluu perustajajäsenenä suomalaiseen oopperaimprovisaatioon erikoistuneeseen Improah! –ryhmään.
Mia Heikkinen on Kangasniemen laulukilpailun 2007 voittaja. Vuonna 2008 hän sijoittui toiseksi Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjassa ja samana vuonna hänet palkittiin Blonden roolilla Mozartin oopperassa Die Entführung aus dem Serail kansainvälisessä Kammeroper Schloss Rheinsbergin laulukilpailussa. Vuonna 2011hän sai neljännen palkinnon kansainvälisissä Jean Sibelius -laulukilpailuissa Järvenpäässä.
Altto Anna Danik valmistui vuonna 1999 Petroskoin konservatoriosta kuorokapellimestariksi ja samana vuonna hän aloitti oopperalaulajan opinnot Sibelius-Akatemiassa. Opiskeli vuosina 2003-2006 Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa solistiluokalla professori Kirsten Buhl Moellerin johdolla. Käynyt mestarikursseja mm. Renata Scotton, Ileana Cotrubaksen, Roger Vignoleksen, Rudolf Jansenin, Sherill Milnesin ja Inga Nielsenin ohjauksessa. Teki oopperadebytin vuonna 2006 Kööpenhaminan Rialto-teatterin Don Giovannin Donna Anna roolissa. Sen jälkeen vieraillut useasti Suomen Kansallisoopperan Savonlinnan oopperajuhlien solistina sekä laulanut konserttisolistina mm. E-P Salosen ja Hannu Linnun johdolla. Konsertoinut Suomessa, Ranskassa, Itävallassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Venäjällä. yhdessä Pianisti Hans-Otto Ehrströmin kanssa.
Heikki Kulo valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, missä hän suoritti sellonsoiton ja laulun A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin.  Lauluensikonsertin hän piti vuonna 2000. Hänen lauluopettajinaan toimivat Anssi Hirvonen ja Erkki Rajamäki.Kulo jatkoi lauluopintojaan Englannissa ja Itävallassa, kamarilaulaja Kurt Equiluzin johdolla; sekä on osallistunut mm. Howard Crookin, Harry van der Kampin ja Esko Jurvelinin laulukursseille..Laulajana Kulo on esiintynyt oratoriosolistina Suomessa, Itävallassa ja Virossa, ja on esiintynyt J.S.Bachin Johannes-Passiossa tenorisolistina eri puolilla Suomea yli viisikymmentä kertaa. 
Hän kantaesitti v. 2003 Pärnun Oopperan tilaaman Andrus Kallastun säveltämän “Pyhän Antoniuksen ja Pyhän Pauluksen vuoropuhelut” oopperan yhdessä Jorma Falckin kanssa.
Heikki Kulo on kantaesittänyt ja levyttänyt uutta suomalaista musiikkia, mm. vuonna 2009 klassisen musiikin Emmalla palkitulla Gamba Nova – levyllä Harri Vuoren laulusarjan Shakespearen sonetit yhdessä Markku Luolajan-Mikkolan kanssa. Hän toimi myös useita vuosia radion kamarikuorossa ja esiintyy eri lauluyhtyeissä.
Hannu Forsberg on Suomen Kansallisoopperan ohella esiintynyt mm. Oulun, Mikkelin, Tampereen ja Erfurtin oopperoissa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hänen merkittävimpiä roolejaan ovat olleet mm. Rossinin Sevillan parturin Don Basilio, Taikahuilun Sarastro, Mozartin Don Giovannin Leporello, Verdin Rigoletton Sparafucile, Aidan Kuningas Trubaduurin Ferrando ja Figaron häiden nimirooli. 

Tällä näytäntökaudella Forsberg laulaa Kansallisoopperassa mm. Donizettin Don Pasqualen nimiroolin, sekä Komissaarin roolin Straussin opperassa Ruusuritari. Oopperaroolien lisäksi Forsberg on esiintynyt myös solistina useiden kaupunginorkesterien konsertti- ja oratoriotehtävissä.


Milko Vesalainen

intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *