Saimaa Sinfoniettan solistina huippuviulisti Sergei Malov


Saimaa Sinfoniettan konsertissa keskiviikkona 15.2.2017 klo 19 Lappeenranta-salissa solistiksi saapuu viulutaiteilija Sergei Malov. Hän valmistui Salzburgin Mozarteum-akatemiasta huippu arvosanoin ja voitti pian kolme merkittävää kansainvälistä viulukilpailua: Heifetz, Mozart ja Michael Hill –viulukilpailut.
Konsertin johtaa kapellimestari Vytautas Lukocius ja ohjelmassa kuullaan solistinumeroina englantilaisen Ralph Vaughan Williamsin upean keväinen runoelma Leivo nousee korkeuksiin viululle ja orkesterille, Ludwig van Beethovenin Romanssi nro 2 F-duuri, Uuno Klamin Nummisuutarit –alkusoitto Aleksis Kiven samannimiseen näytelmään vuodelta 1936 ja Osvaldo Golijovin Konsertto kahdelle jousiorkesterille vuodelta 1996 lisänimeltään The Last Round. Goljov on argentiinalais-romanialainen säveltäjä, jonka tyylillinen esikuva on tango nuevon luoja Astor Piazzolla.
Sergei Malov on valmistunut Salzburgin Mozarteumista sekä Berliinin Hanns Eisler -korkeakoulusta. Voitettuaan sekä suurimpia viulu- että alttoviulukilpailuja (Mozart-kilpailu, Heifetz-kilpailu, Michael Hill -kilpailu ja Tokion alttoviulukilpailu) laajensi Malov osaamistaan vielä yhteen uuteen instrumenttiin: violoncello da spallaan. Nykyisin hän soittaa kaikkia kolmea instrumenttiaan niin konserteissa kuin äänitteillä. Sergei Malov on esiintynyt lukuisten maineikkaiden orkestereiden, kuten BBC:n sinfoniaorkesterin ja Moskovan filharmonikoiden solistina ja vieraillut kamarimuusikkona esimerkiksi Verbierin ja Gstaadin musiikkijuhlilla. Monitaiturina tunnettu Malov on yhtä kotonaan niin vanhan kuin uuden musiikin parissa ja puhuu tämän lisäksi sujuvasti kuutta kieltä: venäjää, unkaria, englantia, saksaa, ranskaa ja espanjaa. Nykysin hän puhuu myös suomea.
Rauni Mali

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *