Rauni Mali: Tiina Heinonen ja Pedro Conejero solisteina

Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertti 10.2.2017 Lappeenranta-salissa. Tomasi, Elgar, Martin, Ravel. Solistit Tiina Heinonen, huilu ja Pedro Conejero, fagotti.
Henri Tomasin Jeaux de geishas aloituskappaleena oli kapellimestarin Vytautas Lukociuksen löytö Lappeenrannan kirjastosta. Osien nimet kertovat musiikin sisällön: Geishojen Päivänvarjojen tanssi, Soturit, Perhosten tanssi, Buddhalainen pappi sekä Samurai ja Geisha. Japanilaista tunnelmaa loivat viulujen näppäilyjen lisäksi gongin kumahdukset, tamburiinin helinä, harpun glissandot ja ksylofonin kilahdukset. Hauska sävellyslöytö!

On aivan oikein että kaupunginorkesteri nostaa esille taitavia soittajiaan. Tällä kertaa esiintyi solistina fagotisti Pedro Conejero, joka soitti Edward Elgarin romanssin fagotille ja orkesterille juuri niin romanttisesti kuin Elgar on tarkoittanut. Frank Martinin Balladissa huilulle ja orkesterille huilisti Tiina Heinonen esitteli notkeaa soittoaan sekä nopeissa että hitaissa vaiheissa. Finaalissa huilua kehysti mielenkiintoinen viulujen, sellojen, basson ja pianon yhdistelmä.

Konsertin jälkipuolisko oli omistettu Ravelille. Pavane kuolleelle prinsessalle ja Couperinin muistokirjoitus olivat nimistään huolimatta kepeätä rakastettavaa musiikkia, joka perustui pitkälti puhaltimien vaativiin osuuksiin. Konsertista jäi hyvä mieli vaikka yleiön vähälukuisuus hieman harmittikin allekirjoittanutta.
Rauni Mali

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *