Kai Lehtinen kertoo Lappeenrannan kaupunginorkesterin Sotilaan tarinan


Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 23.2.2017 klo 19 Lappeenranta-salissa kuullaan hieno kokonaisuus Igor Stravinskyn musiikkia. Kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Vytautas Lukocius ja Igor Stravinskyn Sotilaan tarinan monologiroolissa esiintyy näyttelijä Kai Lehtinen.
Kai Lehtinen valmistui vuonna 1987 Suomen teatterikoulusta Jouko Turkan luokalta ja on tämän jälkeen näytellyt mm. Helsingin ja Espoon kaupunginteattereissa, tanssiteatteri Raatikossa sekä Pyynikin kesäteatterissa. Teatterin ohella hän on noussut elokuva- ja televisiorooleillaan yhdeksi maamme tunnetuimmista näyttelijöistä. Näistä elokuvista ja sarjoista tunnetuimpia ovat Raid, Mosku, Rukajärven tie sekä Kulkuri ja joutsen. Lehtinen on toiminut myös ohjaajana mm. Nurmijärven Kivi-juhlilla ja esikoiselokuvassaan Umur.
Igor Stravinskyn Sotilaan tarina perustuu venäläiseen kansansatuun, jonka muokkasi kirjailija C.F.Ramuz yhdessä säveltäjän kanssa. Tarinan juonessa sotilas tekee viulullaan ja sen soitolla liiton paholaisen kanssa saadakseen rajoittamattoman taloudellisen hyödyn ja menestyksen. Monologinäytelmä sai ensiesityksensä Lausannessa 28.9.1918 Ernest Ansermentin johdolla.
Konsertin toisena numerona kuullaan Igor Stravinskyn konsertto Danses concertantes. Teoksen Stravinsky sävelsi toisen maailmansodan aikana vuosina 1941-42 myöskin manifestiksi sodan julmuuksia vastaan.
Milko Vesalainen 
kaupunginorkesterin intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *