Sinatraa Lappenrannassa 6.10.2016

Kun lännenmies astuu saluunaan sen rauha rikkoontuu ja jäätävä hiljaisuus laskeutuu saluunaan. Vaan ei mene aikaa kun jo alkaa välien selvittely, kun Noidutun rakkauden kohde tulee esille ja kilpakosijat astuvat esille. 
Uuden mantereen teemassa Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 6.10.2016 klo 19 Lappeenranta-salissa orkesteria johtaa Vytautas Lukocius ja solistina laulaa Mikael Konttinen. Konsertin ohjelmassa Frank Sinatran ikivihreiden laulujen matkassa mukana soi kiihkeä latinoväritys, kun orkesterinumeroina soivat amerikkalaisen säveltäjä Aaron Coplandin Meksikolainen saluuna, El Salón México ja espanjalaisen Manuel de Fallan Noiduttu rakkaus –balettisarja, El Amor brujo. Kun ikuinen cowboy jatkaa matkaansa ja kohtaa karismaattisen oman tiensä kulkijan Frank Sinatran, siirtyy kertomus tähtiin ja ajattomuuteen.

Mikael Konttinen (s.1984) syntyi Ruotsissa, mutta varttui Keski-Suomen Pylkönmäellä. Nykyisin hän asuu Helsingissä. Konttinen on harrastanut musiikkia ja laulamista pienestä pitäen ja opiskellut Helsingin ammattikorkeakoulun pop/jazz-musiikin koulutusohjelmassa. Vuonna 2006 Konttinen lauloi Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalissa.

Varusmiespalvelusaikanaan hän esiintyi solistina useissa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan esityksissä, ja tätä kautta hänet löydettiin laulamaan Suomen itsenäisyyspäivän linnanjuhliin vuonna 2006. Hän teki tällöin vaikutuksen linnan kutsuvieraisiin ja noin kahteen miljoonaan televisionkatselijaan. Juhlien jälkeen Konttinen sai levytyssopimuksen, ja hänen debyyttialbuminsa ilmestyi keväällä 2008. 
Konttisen musiikkityylissä on elementtejä iskelmästä ja popmusiikista, ja häntä kiinnostaa vanha tanssiorkesteritraditio. Kaksi jo julkaistua singleä Pilvet ja Kerran ovat menestyneet radiokanavilla hyvin. Konttinen oli mukana vuoden 2008 Euroviisu-karsinnoissa Kerkko Koskisen säveltämällä kappaleella "Milloin". Hän pääsi alkukarsinnoista Suomen finaaliin, muttei tullut valituksi loppukilpailuun Belgradiin. 
Konttinen on myös ryhtynyt lauluntekijäksi, sillä osa soolotuotannon kappaleista on Mikaelin säveltämiä.
Lisäksi hän on säveltänyt joitakin kappaleita myös Gugille. Lisäksi Mikael on tehnyt yhteistyötä myös naisartistien kanssa, esimerkiksi Mikaelilla oli oma musiikkisarja nimeltään Mikaelin Naiset jossa eri naisartistit esittävät Mikaelin kanssa itselleen tärkeitä kappaleita.

Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *