Lappeenrannan kaupunginorkesteri matkaa Liettuaan

Lappeenrannan kaupunginorkesteri/Saimaa Sinfonietta matkaa Liettuaan kutsuvieraana kolmelle musiikkifestivaalille ja julkaisee tuoreen levynsä 10.8. Liettuaan lähtökonsertissaan Kehruuhuoneella.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi keskiviikkona 10.8.2016 klo 18 Kehruuhuoneella Matkalla Liettuaan konsertilla. Kaupunginorkesteria johtaa Vytautas Lukocius ja solistina soittaa liettualainen pianotaiteilija Daumantas Kirilauskas. Konsertin ohjelmassa kuullaan konserttikiertueen ohjelmasta maailmalla menestyksekkään ja erittäin suositun jazzpianisti Chick Corean Pianokonsertto nro 1, jonka esitysoikeudet saadaan vain harvoin. Konsertissa kuullaan myös Jean Sibeliuksen Suite mignonne ja Kalevi Ahon vangitsevan maaginen Sinfonia nro 14 Rituaaleja djembe ja darrabuka-rummuille, gongeille ja kamariorkesterille. Sinfonian lyömäsoitinsoolot soittaa lyömäsoitintaiteilija Jani Niinimäki.

Konsertin aluksi julkaistaan kaupunginorkesterin uusin levy La Boutique fantastique. Levyllä soi Gioacchino Rossinin satubalettimusiikki Ihmeellinen lelukauppa ja laulaja Sari Kaasisen karjalais-etnoväritteisiä lauluja.

Kaupunginorkesteri esiintyy Liettuassa 17.8-19.8. kolmella eri musiikkifestivaalilla Tauragessa, Vilnan Kristoforas-festivaalilla ja Pazailis-festivaalilla Kaunasissa. Orkesteria johtaa sen taiteellinen johtaja Vytautas Lukocius.

Pianotaiteilija Daumantas Kirilauskas on Liettuan musiikki- ja teatterikoulun dosentti ja lehtori. Hän opiskeli Liettuassa M.K. Čiurlionisin taidekoulussa ja jatkoi opintojaan Salzburgin Mozarteumissa valmistuen sieltä korkeimmin mahdollisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Laima Drasutine ja legendaarinen Karl-Heinz Kammerling. Kirilauskas on voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä pianokilpailuja klassisessa musiikissa mutta myös mm. Grand Prix –palkinnon kansainvälisessä Vilnan Jazz improvisaatiokilpailussa vuonna 1992.

Hänen monipuolinen uransa on vienyt konsertoimaan eri puolille Eurooppaa, Kanadaa ja USA:ta esiintyen keskeisissä konserttipaikoissa kuten Mozarteumissa, Tshaikovski-konservatoriossa ja Leipzigin Gewandhaus -konserttitalossa. Hän on esiintynyt kaikkien Liettuan tärkeimpien ammattiorkesterien solistina ja vierailee säännöllisesti eri musiikkifestivaaleilla Kiriluskasin ohjelmisto kattaa teokset Bachin, Händelin ja Beethovenin tuotannosta aina aikamme nykymusiikkiin. Hän on soittanut lukuisia uuden musiikin kantaesityksiä niin soolopianistina kuin eri kamariyhtyeiden jäsenenä. Kirlauskas on levyttänyt viisi soololevyä ja lukuisia kantanauhoja Liettuan radiolle. Kirilauskas opettaa säännöllisesti myös mestari- ja musiikin kesäkursseilla.

Milko Vesalainen
intendenttiKommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *