Viulisti Tami Pohjola - kevään kohinaa konsertin solisti


Tami Pohjola (1996) aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana. Hän opiskeli pitkään Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa. Vuodesta 2011 lähtien hänen opettajanaan on toiminut professori Reka Szilvay Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Hän on myös Viuluakatemian jäsen, jossa häntä opettavat Janne Malmivaara, Elina Vähälä sekä Ilja Grubert. Hän on osallistunut muun muassa Ana Chumachenkon, Hagai Shahamin, Mihaela Martinin, Tuomas Haapasen ja Mi-kyung Leen mestarikursseille.

Pohjola voitti vuonna 2009 Young Musician -kilpailun Virossa. Hän sai Jyväskylän viulukilpailussa toisen palkinnon nuorempien sarjassa vuonna 2009 sekä vanhempien sarjassa vuonna 2011. Vuonna 2013 hänet valittiin viiden parhaan osallistujan joukkoon Anja Ignatius -kilpailussa ja hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa 2015.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Tapiolan nuorten sinfonikkojen, Kemin kaupunginorkesterin ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän soittaa myös toista viulua Borea-kvartetissa.

Tami Pohjola soittaa tällä hetkellä Sibelius-Akatemian lainaamalla Stradivarius-viululla.

Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *