Klaus Mäkelä - kevään kohinaa konsertin kapellimestari

Klaus Mäkelä (1996) on palkittu sellisti sekä nuori lahjakas kapellimestari, joka on nuoresta iästään huolimatta herättänyt laajaa huomiota muusikkona.

Klaus Mäkelä aloitti orkesterinjohdon opiskelun 12-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja opiskeli kuusi vuotta professori Jorma Panulan johdolla. Mäkelä on johtanut eturivin suomalaisia orkestereita, kuten Helsingin kaupunginorkesteria, Turun filharmonista orkesteria, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Kuopion kaupunginorkesteria, Pori Sinfoniettaa, Vaasan kaupunginorkesteria sekä Mikkelin kaupunginorkesteria suurella menestyksellä. 

Keväällä 2016 hän palaa Helsingin kaupunginorkesterin (mm. Stravinskyn Petrushka) ja Mikkelin kaupunginorkesterin eteen ja tekee debyyttinsä mm. Göteborgin sinfonikkojen, Tampere filharmonian, Tapiola Sinfoniettan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. 

Hän voitti South Jutland Symphony Orchestra Conductors Stipendin elokuussa 2013. Hän on voittanut kaksi kertaa ensimmäisen palkinnon saksalaisessa Jugend Musiziert -sellokilpailussa (2010 & 2013) sekä lisäksi Europa-Preis -erikoispalkinnon vuonna 2013. 
Mäkelä voitti toisen palkinnon, sekä yleisön suosikki -palkinnon Turun XII sellokilpailussa 2014. 

Klaus Mäkelä esiintyy säännöllisesti kamarimuusikkona ja on kysytty esiintyjä suomalaisilla musiikkijuhlilla, mm. Naantalin Musiikkijuhlilla, Kauniaisten Musiikkijuhlilla, Iitin Musiikkijuhlilla, Joensuun musiikkijuhlilla, Heinäveden musiikkipäivillä ja Kamarikesä -festivaalilla. Debyyttikonserttinsa hän soitti keväällä 2012 Aino Ackté kamarifestivaalilla, jonka vuoden 2012 nuoreksi taiteilijaksi hänet myös valittiin. Hän toimi Joensuun Musiikkijuhlien vuoden 2014 nuorena taiteilijana. Hän on myös nauhoittanut Yleisradiolle (2014).

Klaus Mäkelä on esiintynyt solistina mm. Sinfonia Lahden, Turun filharmonisen orkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Pori Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa. Hän on toiminut Helsingin Kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sellonsoiton avustajana sekä sellonsoittajana Avanti! -kamariorkesterissa. 
Hän on opiskellut sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Marko Ylösen, Timo Hanhisen ja Hannu Kiiskin johdolla.

Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *