Mike Svobodan aikamatka ALIAS

Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 14.4.2016 klo 19 Lappeenranta-salissa koetaan aikamatka ALIAS. Ohjelmassa on sveitsiläisen säveltäjä-pasunisti Mike Svobodan erikoinen aikamatka ALIAS pasuunalle, lyömäsoittimille ja jousille. Teos tunkeutuu Rossinin ja Mozartin säveltäjyyteen aikakoneen matkassa. Svobodan teoksen tekstin on tehnyt Manfred Weiss ja säveltäjä itse toimii teoksessa kertojana ja pasuunasolistina. 

Alias on salanimileikki, jossa Mozartin sielu siirtyy Rossiiniin ja kamppailee minuuden ja itsetuhon rajamailla vaatien osansa niin sieluilta kuin ruumiilta. Svobodan teoksen lyömäsoitinarsenaali on myös hyvin erikoinen, koska se sisältää runsaan joukon keittiövälineitä kuten paistinpannuja, valurautapatoja, kattiloita, cocktailsekottimia, munanleikkurin, pippurimyllyn, sähkövatkaajan, lautasia ja viinilaseja sekä erilaisia juureksia, kanamunia ja lelusoittimia. Näistä kaikista säveltäjä on loihtinut musiikkiinsa uudenlaisen äänimaailman keittiöakustisin ja sähköisin keinoin heijastaen sitä Rossinin ja Mozartin musiikkiin ja historiaan. Aikamatka on 45 minuuttinen teos.

Konsertin muina numeroina kuullaan Hans Schönthalin Der Hauch, der Wind, der Sturm pasuunalle ja jousille, Einar Englundin harvemmin kuultu Serenadi jousille ja Joseph Haydnin Sinfonia nro 22 Es-duuri lisänimeltään Filosofi. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen johtaja kapellimestari Vytautas Lukocius
.
Milko Vesalainen

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *