Vivaldin Vuodenajat ja Shostakovitshin riipaiseva pelon anatomia

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Vuodenajat -konsertissa torstaina 12.11.2015 klo 19 Lappeenranta-salissa orkesterin toiveklassikkosarja jatkuu, kun kaupunginorkesteri esittää Vivaldia, Sibeliusta, Lutoslawskia ja Shostakovitshia. Konsertin johtaa Boguslaw Kobierski ja solisteina soittavat hänen lisäkseen viulistit Matti Koponen, Linnea Hurttia ja Jaso Sasaki.

Venetsialaisen Antonio Vivaldin Vuodenajat on yksi rakastetuimpia jousiorkesterikirjallisuuden konserttoklassikkoja. Teoksen värikylläisyys on ohjelmallisuudessaan aitojen tunnelmien parasta kerrontaa. Dmitri Shostakovitshin teos peilaa säveltäjän tuntemuksia pelon ja ahdistuksen yhteiskunnassa, jossa neuvostotodellisuuden keskiössä on vain yksi totuus. Jean Sibeliuksen Canzonetta peilaa säveltäjän runollisia tuntemuksia 1900-luvun taitteesta ja Witold Lutoslawskin musiikki vie perinteisemmän puolalaisen folkklorismin suuntaan.

Kaupunginorkesteri konsertoi myös torstaina 12.11. klo 11 koululaisille Lappeenranta-salissa ja pe 13.11. kahdella konsertilla Joutsenon koulussa.Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *