Kitaramusiikkitapahtuma Lappeenrannassa tulevana viikonloppuna 13. - 15.11.2015

Ja kitara soi

Perjantai 13.11.2015 klo 19 Yllätysten ilta
Kehruuhuone linnoitus, Kristiinankatu 20, 53900 Lappeenranta

Konsertissa kuultavien kappaleiden tunnelmat vievät kuulijat yllätykselliselle matkalle vaihteleviin musiikkimaisemiin renessanssitansseista aina nykymusiikkiin. Myös konsertin kokoonpanot poikkeavat perinteisiksi mielletyistä kamarimusiikkikokoonpanoista: ohjelmassa kuullaan muun muassa jonglöörin ja kitaristin muodostamaa duoa sekä kitaristin ja sahansoittajan muodostamaa duoa. 

Lauantai 14.11.2015 klo 16
Kun tuuli kääntyy; tarinakonsertti erilaisuudesta ja eristämisestä
Lappeenrannan raatihuone, Raastuvankatu 7, 53100 Lappeenranta

Konsertti on luonteeltaan vakava ja konseptiltaan melko harvinainen tarinakonsertti. Kun tuuli kääntyy -otsikkoa kantavassa konsertissa kuullaan tarinoita siitä, mikä ihmisessä on pahaa, ja musiikkia siitä, mikä ihmisessä on hyvää. Tarinakonsertin tekstuuri on Johanna Korhosen käsialaa ja musiikkina kuullaan englantilaisten säveltäjien musiikkia eri aikakausilta renessanssimusiikista 1900-luvun musiikkiin.

Sunnuntai 15.11.2015 klo 16 Rahinaa, kahinaa, kohinaa
Lappeenrannan musiikkiopiston Helkiö-Sali, Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta

Ja Kitara Soi -festivaalin päätöskonsertissa kuullaan kitarataiteilija Jyrki Myllärisen ja hänen muusikkoystäviensä tulkitsemaa modernia suomalaista kitaramusiikkia 1980-luvulta aina nykypäivään. Yhteistä konsertissa kuultaville sävellyksille on kitaran ja kitaristin perinteisestä poikkeava rooli erikoisten ja usein yllättävien äänimaisemien tuottajana. Konsertti on Kitarataiteilija Jyrki Myllärisen ensimmäisen tohtorikonsertin kenraali. 

Lisätietoja: www. ja kitara soi 2015Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *