Alexander Zemtsov vierailee Lappeenrannan orkesterin ruorissa

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Altistien aikaa konsertissa perjantaina 10.4. klo 19 Lappeenranta-salissa orkesteria johtaa alttoviulutaiteilija Alexander Zemtsov. Solistina esiintyy myös tsekkiläinen viulutaiteilija Jan Mracék.

Zemtsov on kansainvälisesti yksi keskeisimmistä alttoviulisteista ja hän on professorina niin Guildhall Schoolissa Lontoossa kuin Wienin sekä Lausanne musiikkikorkeakouluissa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja eri musiikkikilpailuissa ja johtanut mm. Uuden Seelannin sinfoniaorkesteria, Lontoon Philharmonia -orkesteria ja BBC:n kuninkaallista Skottilaista orkesteria.Orkesterisolistina Zemtsov oli jo 15-vuotiaana kuulu nuori lahjakkuus eri puolilla maailmaa aina Yhdysvalloista Aasiaan ja 23-vuotiaana hän voitti Lontoon filharmonikoiden sooloaltistin vakanssin.

24-vuotias Jan Mracék puolestaan voitti viime vuonna 2014 kansainvälisen Fritz Kreisler –viulukilpailun Wienissä. Hän on ikäpolvensa lahjakkaimpia viulisteja. Mracék on esiintynyt eri puolilla Keski-Eurooppaa niin solistina kuin kamarimuusikkona. Mracék on valmistunut Prahan konservatoriosta ja hän ehti jo voittaa aiemmin viime vuonna myös Wienissä järjestettävän Stefanie Hohl viulukilpailun.Konsertin ohjelmassa kuullaan J.S.Bachin Brandenburgilainen konsertto nro 6 alttoviuluversiona, F.A. Hoffmeisterin Alttoviulukonsertto D-duuri ja W.A. Mozartin Sinfonia concertante Es-duuri viululle ja alttoviululle KV 364.

Milko Vesalainen

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *