Saimaa Sinfonietta Eroican huumassa

Saimaa Sinfonietta konsertoi torstaina 19.2.2015 klo 19 Imatran Karelia-salissa. Orkesteria johtaa Tibor Bogányi ja solistina laulaa hehkuva sopraano Jenni Lättilä. Ohjelmassa kuullaan Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Sibeliuksen orkesterilauluja kuten Diamanten på marsnön ja Var det en dröm, Lotta Wennäkosken orkesteriruno Hava, Joseph Haydnin Le Pescatrici-alkusoitto ja Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 3 lisänimeltään Eroica.

Sopraano Jenni Lättilä on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi kirkkomusiikin koulutusohjelmasta 2005 ja laulumusiikin koulutusohjelmasta 2008, minkä lisäksi hänellä on humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto Helsingin yliopiston suomen kielen laitokselta.Nykyisin Jenni Lättilä valmistelee musiikin tohtorin tutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus-yksikössä, aiheenaan Richard Wagnerin musiikki ja nuori dramaattinen sopraanoinstrumentti. Vuodesta 2011 alkaen Jenni Lättilä on kuulunut myös Sibelius-Akatemian opetushenkilökuntaan.

Lättilä sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä Gerda Lissner -laulukilpailussa New Yorkissa keväällä 2013 ja kansainvälisessä Lauritz Melchior Wagner-laulukilpailussa Tanskassa lokakuussa 2010. Vuonna 2009 Suomen Wagner-seura myönsi Lättilälle stipendin Bayreuthin Wagner-festivaaleille. Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa hän saavutti 3.sijan 2008.Jenni Lättilän lauluinstrumentti on dramaattinen sopraano, joka sopii erityisesti Verdin ja Wagnerin suurten naisroolien esittämiseen: hän tekikin ammatillisen debyyttinsä 2010 Keski-Suomen Alueoopperan tuottamassa Verdin Macbeth-oopperassa Lady Macbethin roolissa.

Jenni Lättilä on ehtinyt monipuolisella muusikon urallaan toimia myös kanttorina ja laulupedagogina sekä johtaa mm. kamariorkesteri Wiipurilaisen Osakunnan Soittajia, naiskuoro Peijaksen Sykettä ja sekakuoro Remediumia. Lisäksi hän on kuulunut vuodesta 2008 lähtien Improah!-oopperaimprovisaatioryhmään.

Vapaa-aikansa Jenni viettää suurimmaksi osaksi miehensä sukutilalla Pohjois-Hämeessä maatilan töissä, metsästäen ja kalastaen.Milko Vesalainen, intendentti

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *