Lappeenrannan laulukilpailut lähestyvät

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut järjestetään 1.-6.1.2013 Lappeenranta-salissa. Kilpailun alku- ja välierissä käydään huikea musiikillinen koitos, kun 30 nuorta laulajaa eri puolilta Suomea mittelöi vaativalla ohjelmistolla sekä naisten että miesten sarjassa.

Kilpailun arvovaltaisen tuomariston muodostavat puheenjohtajana oopperalaulaja Raimo Sirkiä ja jäseninä oopperalaulajat Anna-Lisa Jakobsson, Karita Mattila ja Hannu Niemelä, pianotaiteilija Ilmo Ranta ja kapellimestari Sakari Oramo.

Alkuerän oratorio-, ooppera- ja laulukokonaisuuden myötä välieriin tuomaristo valitsee n. 15 laulajaa, joilla on edessään vaativa lied-kokonaisuus huippupianistien kanssa.
Finaalissa Loppiaissunnuntaina 6.1. klo 18 Lappeenranta-salissa Lappeenrannan kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Tibor Bogányi ja maksimissaan noin 9 laulajaa hurmaa yleisönsä ooppera- ja orkesterilauluillaan.

Yleisradio radioi kilpailut 3.1. alkaen niin suorina verkkolähetyksinä yle.fi/ klassinen sivustolla kuin koosteena Yle Radio 1 –kanavalla 4. ja 5.1. klo 10.00 ja kilpailun finaali lähetetään suorana satelliittilähetyksenä televisiossa Yle Teemalla 6.1. klo 17.55 alkaen, suorina verkkolähetyksinä yle.fi/
klassinen klo 17.55, radiossa Yle Radio 1 –kanavalla klo 19.00 alkaen ja palkintojen jako klo 21.50 Teemalla.

Avajaisissa tiistaina 1.1. klo 16 esiintyy myös satapäinen Etelä-Karjalan lastenkuoro Metku Sari Kaasisen johdolla. Avajaiset ovat avoin yleisötilaisuus, jossa arvotaan mm. kilpailujärjestys ja varsinainen laulukilpailu
alkaa samana iltana klo 19.30 ensimmäisellä alkuerällä Lappeenranta-salissa.

Lipunmyynti kaupungintalolla alkaa tuntia ennen jokaista jaksoa,
lisätietoja www.lappeenranta.fi/laulukilpailut

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *