Rauni Mali: Festivaalit linkoavat ideoita

Luen Musiikkilehti Rondon kesäkuun numerosta esittelyn viidestäkymmenestä merkittävästä klassisen musiikin festivaalista Suomessa. Tapahtumapaikkakunnat ovat kiitettävästi ympäri maata ja kerrankin Helsinki jää muun Suomen varjoon. Tosin pääkaupunki repäisee sitten finaalissa: festivaalikesä päättyy Helsingin juhlaviikkojen suursatsaukseen, pääkaupungin huippukonsertit jatkuvat syyskuun alkupäiviin asti.

Musiikkifestivaali on erinomainen kesälomamatkan kohde. Jos lempisetä asuu Länsi-Suomessa voin vierailla hänen luonaan ja käydä samalla vaikkapa Rauman Festivossa, tai jos sukulaiset Pohjanmaalta kutsuvat käymään voin käydä kuuntelemassa Kaustisen tai Korsholman musiikkijuhlien antia jne.

Oman kotikunnan festivaalin lisäksi vierailu muualle antaa mainion vertailukohdan oman kaupungin orkesterin tai konserttiohjelmiston tasosta. ”Festivaalit ovat parhaimmillaan ideoiden linkoja…Jos normaalisesonki tukeutuu vahvasti kotoisiin taidelaitoksiin, festivaalit ovat ikkunoiden avaajia maailmalle”, kirjoittaa Rondo-lehden päätoimittaja Harri Kuusisaari.

Vielä ehtii esimerkiksi näihin…

Savonlinnan oopperajuhlat 5.7. - 4.8.
www.operafestival.fi

Crusell-viikko 21. – 28.7.
www.crusell.fi

Lieksan Vaskiviikko 20. – 28.7.
www.lieksabrass.com

Kuhmon Kamarimusiikki 15. – 28.7.
www.kuhmofestival.fi

Lemin musiikkijuhlat 26. – 29.7.
www.leminmusiikkijuhlat.fi

Tammisaaren kesäkonsertit 2. – 5.8.
www.ekenassommarkonserter.fi

Lahden urkuviikko 6. – 12.8.
www.lahtiorgan.fi

Turun Musiikkijuhlat 9. – 18.8.
www.turunmusiikkijuhlat.fi

Helsingin juhlaviikot 17.8. – 2.9.
www.helsinginjuhlaviikot.fi

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *