Mikk Murdvee

Mikk Murdvee aloitti musiikkiopintonsa viulunsoitolla kuusivuotiaana Tallinnan Musiikkikeskikoulussa, jossa opiskeli Niina Murdveen ja Harald Aasan johdolla. Vuosina 1998-99 hän opiskeli Viron Musiikkiakatemiassa, ja jatkoi viulunsoiton opintojaan muutettuaan Suomeen 1999 Sibelius-Akatemiassa Mari Tampere-Bezrodnyn johdolla. Murdvee on täydentänyt opintojaan monien merkittävien viuluprofessorien kursseilla. Viulunsoiton A-kurssin hän suoritti vuonna 2005 erinomaisin arvosanoin.

Mikk Murdvee esiintyy myös aktiivisena kamarimuusikkona mm. Elokuu-ensemblessa, Neljän kerroksen kvartetissa ja pianisti Sten Lassmannin kanssa. Solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt Viron ja Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Kanadassa, Italiassa, Puolassa, Latviassa ja Liettuassa. Hän on menestynyt myös monissa kansanvälisissä viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa.

Vuosina 2002 – 2007 Mikk Murdvee opiskeli Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, jossa hänen opettajinaan olivat Leif Segerstam sekä mm. Atso Almila ja Jorma Panula. Orkesterijohdon A-kurssin hän suoritti vuonna 2007. Hän on täydentänyt opintojaan myös Matti Hyökin kuoronjohtoluokalla. Murdvee on johtanut mm. Viron Valtion Sinfoniaorkesteria, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Oulu Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa, Joensuun, Hämeenlinnan, Lappeenrannan ja Seinäjoen kaupunginorkestereita, Heinola Sinfoniettaa, Tallinnan kamariorkesteria, Pärnun kaupunginorkesteria, Haapsalun kaupunginorkesteria, Viron nuoriso-orkesteria, Uusinta kamariyhtyettä ja Zagros Ensemblea. Lontoossa hän on johtanut SouthBank Sinfoniaa ja Royal College of Music’in sinfoniaorkesteria.

Jorma Panulan, Leif Segerstamin, Neeme Järvin, Paavo Järvin, Leonid Grinin ja Eri Klasin mestarikursseilla hän on johtanut myös Viron valtion sinfoniaorkesteria, Radion sinfoniaorkesteria, Pietarin Akateemista orkesteria ja Vanemuine-teatterin sinfoniaorkesteria. Tampereen Oopperassa hän on työskennellyt keväällä 2005 Eri Klasin assistenttina ja apulaiskapellimestarina Otello-produktiossa, keväällä 2006 Andris Nelsonsin assistenttina ja apulaiskapellimestarina Lemmenjuoma-produktiossa ja keväällä 2007 Giancarlo Andrettan assistenttina ja apulaiskapellimestarina Aida-produktiossa. Keravan Oopperassa hän on johtanut vuosina 2005, 2007 ja 2009. Lehárin Iloinen leski –operetin hän johti Porin Oopperassa 2006.
Viron kansallisoopperassa (Estonia-teatteri) hän on vieraillut vuodesta 2007 lähtien johtaen balettiesityksistä Tsaikovskin Pähkinänsärkijää, Kocsakin Lumikki ja 7 kääpiötä sekä Lövenskjoldin La Sylphide:ä, oopperoista Rossinin Tuhkimoa.

Tammikuusta 2011 lähtien hän on toiminut useaan otteeseen Esa-Pekka Salosen ja Philharmonia Orchestran assistenttina.

Mikk Murdvee on toiminut viulistina solistitehtävissä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin, Laivaston soittokunnan, Viron valtion sinfoniaorkesterin, Tallinnan kamariorkesterin, Polyteknikkojen Orkesterin, Haapsalun festivaaliorkesterin ja Viron musiikkiakatemian sinfoniaorkesterin kanssa ja tehnyt nauhoituksia Viron radiolle ja Viron valtion televisiolle. Lisäksi hän on toiminut konserttimestarina mm. Lappeenrannan ja Seinäjoen kaupunginorkestereissa, Kymi Sinfoniettassa, Sibelius-Akatemian ja Viron Musiikkiakatemian sinfoniaorkestereissa sekä Erasmus Chamber Orchestrassa.

Mikk Murdvee on ollut Ylioppilaskunnan Soittajien (YS) varakapellimestari 2005-2007. Hän aloitti toimensa YS-n varsinaisena kapellimestarina syksyllä 2007. Hänen johdolla YS on vieraillut Saksassa, Puolassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Virossa.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *