Huhtikuun jazz-illassa Aapo Heinonen Quintet

Torstaina 19.4.2012 Ravintola Kolmessa Lyhdyssä esiintyy pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Aapo Heinonen Quintet, välillä painettu myös muotoon AHQ. Yhtyeen kokoonpanon muodostavat Aapo Heinonen piano ja sävellykset, Ville Vannemaa altto-, sopraano- ja tenorisaksofoni, Veikki Virkajärvi kitara, Pasi Toivanen kontra- ja sähköbasso sekä Tomi Saikkonen rummut.
Yhtyeen esikoisalbumi "A Daydream Between Nightmares" julkaistiin maaliskuussa 2010, ja se on saanut hyvän vastaanoton sekä alan lehdistön että yleisön taholta. Yhtye on esiintynyt mm. Sveitsissä Langnau Jazz Nights sekä Pori Jazz –festivaaleilla sekä useilla jazzklubeilla Suomessa.
AHQ:n musiikkia voisi kuvailla sanoin pienyhtyeelle sävellettyä melodista Big Band –musiikkia.
Sävellyksistä löytyy monenlaisia vaikutteita modaalisen jazzin, lattarin ja fuusion kautta aina kansanmusiikkiin ja elokuvamusiikkiin asti. Aapo Heinonen vastaa yhtyeen sävellyksistä, sovitukset tehdään yleensä yhteistyössä yhtyeen jäsenten kanssa.
Heinosen sävellyksien tunnusomainen piirre on lehdistön luonnehdinnan mukaan melodinen svengaavuus, ja siihen on myös jazziin perehtymättömän helppo tutustua. Yhtyeen yleissoundi on lämmin, ja melodiat yhdistyvät luontevasti rytmisesti eloisaan ja yhtyeen soinniltaan vaihtelevaan työskentelyyn.

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *