Dima Slobodeniouk

Dima Slobodeniouk syntyi Moskovassa ja opiskeli viulunsoittoa keskusmusiikkikoulussa opettajinaan Zinaida Gilels ja J. Chugajev vuosina 1980-1989. Hän jatkoi Moskovan konservatoriossa vuonna 1989 ja myös Keski-Suomen konservatoriossa sekä  Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Olga Parhomenko.
clip_image002Vuonna 1994 Slobodeniouk aloitti kapellimestariopinnot opettajanaan aluksi Atso Almila (1996-1998) ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin, Jorma Panulan ja Atso Almila oppilaana. Hän on myös opiskellut Ilja Musinin ja Esa-Pekka Salonen johdolla.
Kaudella 2011-12 Dima Slobodeniouk on kutsuttu uudestaan johtamaan  Ulsterin orkesteria, Luzernin sinfonikoita, Alankomaiden filharmonikoita, RAI Torinon  orkesteria, Strasbourgin filharmonikoita ja Malmöön sinfoniaorkesteria. Suomessa ovat vuorossa Helsingin kaupunginorkesteri, RSO, Turun ja Lappeenrannan kaupunginorkesterit sekä ensiesiintymiset mm. Ranskan radio-orkesterin, Stuttgartin ja Essenin filharmonikoiden kanssa.Solistikaarti on nimekäs, josta mainittakoon mm. Paul Lewis, Barry Douglas, Nelson Goerner,Ilja Gringolts, Denis Matsujev, Kari Kriikku, Simone Lamsma ja Baiba Skride.
Vuonna 2010 Slobodeniouk teki vaikuttavan debyytin Yhdysvalloissa Cincinnatin sinfoniaorkesterin kapellimestarina ja pian sen jälkeen hän teki uusintadebyyttinsä St. Paulin kamariorkesterin kanssa.
Slobodeniouk johtaa paljon aikamme musiikkia ja elävien säveltäjien teoksia. Mainittakoon tärkeimmistä yhteistyösäveltäjistä Sebastian Fagerlund. Slobodeniouk toimi Oulu Sinfonian taiteellisena johtajana vuosina 2005-2008 ja  siellä hän johti konserttien lisäksi oopperatuotannot Offenbachin Hoffmannin kertomukset, Mozartin Don Giovannin ja Gluckin Orfeon ja Eurydiken. Toukokuussa 2010 hän johti Tukholman kuninkaallisessa oopperassa Toscan ja aiemmin  debyyttinään Prokofjevin Tulienkelin.
Milko Vesalainen

Kommentit

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *