Ah! mikä tenori

Musiikkilehti Rondossa Harri Kuusisaari kertoo Euroopan uudesta ykköstenorista Jonas Kaufmannista, joka laulaa liedejä yhtä hyvin kuin Wagneria. Kaufmann sanoo että "ooppera vaatii ammattimaisen urheilijan voimaa ja kestävyyttä, kun taas lied-laulu vaatii kellosepän tarkkuutta."
Kaufmannin laulussa kriitikot hämmästelivät sitä miten hän laulaa Wagneria intiimisti kuiskaten ja sulavan melodisesti menettämättä kuittenkaan mitään dramaattisuudesta.
Oopperan ulkonäkövaatimukset Kaufmann täyttää sataprosenttisesti. Hän on charmikas hurmuri, kiharatukkainen ja solakkavartaloinen. "Nykyään ei enää pelkkä ääni riitä sankarin illuusioksi, jos lavalla seisoo ylipainoinen mies tumput suorina ja kaulajänteet pullistellen," kirjoittaa Kuusisaari.
Milloinkahan saamme kuulla Suomessa Kaufmannia. "Kenellä olisi varaa kiinnittää hänet Suomen-debyytille", kysyy Harri Kuusisaari Rondo-lehdessä.
Rauni Mali

Kommentit

  1. Kaufmann pitää kyllä jossain vaiheessa päästä kuulemaan elävänä. Lämmin, ilmaisuvoimainen ääni ja hyvä näyttelijä. Itse ihastuin ensimmäisen kerran DVD:ltä hänen Lohengrin tulkintaansa Münchenistä. Suosittelen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *